Update corona-maatregelen

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor badminton. De maatregelen komen bovenop de 'gedeeltelijke lockdown' en zijn woensdag 4 november om 22.00 uur ingegaan en gelden in elk geval 19 november.
 
De extra maatregelen gelden in heel Nederland. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we mogen blij zijn dat we de badminton kunnen blijven spelen. Wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.
 
De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt de volgende samenvatting:
 
  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Badminton spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Georganiseerde wedstrijden voor zowel volwassenen als jeugd zijn niet toegestaan. Onderlinge trainingswedstrijdjes of oefenpotjes spelen bij de eigen vereniging mag wel.
Vanaf 19 november vallen we hopelijk terug naar de 'gedeeltelijke lockdown' en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we die maatregelen tot zeker half december moeten volhouden.
 
 

Badminton en geduld

Wie zegt dat je voor badminton geen geduld hoeft te hebben moet deze filmpjes maar eens bekijken.

https://youtu.be/wQ5zTH69dv0

 

Agenda activiteiten

Klik op het plaatje voor een overzicht van de geplande activiteiten.

omslagkalender

 

 

Speelavonden die later beginnen of uitvallen

Klik op het plaatje voor een overzicht van de speelavonden die:

- komen te vervallen voor de jeugd

en

- waarop de sporthal gesloten is voor alle leden.

 smiley badmintonnertje

 

 

Uitslagen clubkampioenschappen 2019

Afgelopen zondag 24 maart 2019 vonden bij Badmintonclub Venray de clubkampioenschappen plaats. De opkomst was iets minder dan voorgaande jaren maar er werd zeker niet minder fel om het behalen van de titels gestreden. De senioren speelden dubbel/mix en bij de heren werd ook nog de finale herenenkelspel gespeeld. De jeugdspelers speelden allemaal singlepartijen.

Laatste Nieuws

Sponsoren

BC Venray op Facebook