Update corona-maatregelen

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor badminton. De maatregelen komen bovenop de 'gedeeltelijke lockdown' en zijn woensdag 4 november om 22.00 uur ingegaan en gelden in elk geval 19 november.
 
De extra maatregelen gelden in heel Nederland. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we mogen blij zijn dat we de badminton kunnen blijven spelen. Wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.
 
De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt de volgende samenvatting:
 
  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Badminton spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Georganiseerde wedstrijden voor zowel volwassenen als jeugd zijn niet toegestaan. Onderlinge trainingswedstrijdjes of oefenpotjes spelen bij de eigen vereniging mag wel.
Vanaf 19 november vallen we hopelijk terug naar de 'gedeeltelijke lockdown' en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we die maatregelen tot zeker half december moeten volhouden.
 
 

Laatste Nieuws

Sponsoren

BC Venray op Facebook